skip to Main Content

Herstel van het brein (NAH)

Maarten van Berlo is een fysieke en cognitieve trainer en werkt ook als Master Sportfysiotherapeut. (Master Sports Physical Therapy)

In onze Fysiotherapie, fysieke en cognitieve trainingspraktijk zien we dat veel mensen na een traumatisch hersenletsel niet meer zo functioneren als voorheen. Het is belangrijk dat naast voldoende rust ook de cognitieve functies weer gericht getraind gaan worden. Behalve dat u minder energie heeft ervaart u ook dat het veel moeite koste om de aandacht vast te houden en kan een dubbeltaak onmogelijk lijken. Automatismen zijn verminderd en de informatie verwerkingssnelheid is verstoord waarbij het geheugen u in de steek laat. Belangrijk is dat u de juiste oefeningen krijgt om zowel uw aandacht en uitvoering van dubbeltaken te verbeteren en te zorgen dat de snelheid van informatieverwerking en het kunnen opslaan van deze informatie verbeterd wordt. In onze praktijk hebben wij hiervoor de juiste mensen, de juiste trainingsmiddelen en veel ervaring. Onze drijfveer is om samen met u stappen vooruit te maken zodat u weer kan functioneren in het dagelijks leven. Onze medewerker: Bertie Wetzer is actief lid in het NAH Fysionet Zuidoost-Brabant.

Sabrina Stultiens wereldkampioen wielrennen hersteld na een hersenschudding bij Maarten van Berlo. Zie onderstaand interview

Door de cognitieve training van Maarten heb ik mijn leven terug

Eind 2018 heb ik een auto-ongeluk gehad waarbij ik een hersenkneuzing heb opgelopen. Onder behandeling bij Neurologie werd ik doorverwezen voor revalidatie. Dit revalidatietraject was gericht op het leren omgaan met beperkingen van Niet Aangeboren Hersenletsel en het langzaam opbouwen van belastbaarheid in het dagelijks leven. Ik miste hier echter een actieve vorm van het stimuleren van mijn herstel. Ik liep vast in de reguliere gezondheidszorg maar was er van overtuigd dat het brein te trainen is. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij Maarten. Tijdens de intake merkte ik gelijk dat hij weet waar hij het over heeft en werd bevestigd dat training wel degelijk mogelijk is. Ik ben gestart met trainingen op de praktijk en kreeg huiswerkoefeningnen mee om dagelijks te kunnen trainen. Dit heeft mij enorm geholpen grote stappen te zetten in mijn herstel. Eerder had ik moeite met koken, was uit eten gaan lastig, wilde ik het liefst wegrennen uit drukke ruimtes en moest ik veel rusten om energie te hebben voor kleine activiteiten. Nu kook ik voor vrienden, kan ik uit eten, naar een verjaardag en heb ik veel meer energie. Naast de training is het heel waardevol dat Maarten klachten kan verklaren. Dit heeft mij erg geholpen om wat ik ervaar te begrijpen maar ook in de uitleg naar mijn omgeving over NAH. Ik wilde mijn leven terug, door de training bij Maarten is dit gelukt.

Marith vd Borg

Mijn hersteltraject na een hersenschudding

In maart 2019 viel tijdens het werk een whiteboard op mijn hoofd. Ik liep daarbij een hersenschudding op. Omdat deze niet herstelde binnen 2 maanden ging ik op zoek naar ondersteuning en hulp in herstel. Bij reguliere revalidatie waren geen mogelijkheden om cognitieve ondersteuning en training te krijgen in herstel. Deze zijn helaas voornamelijk gericht op welke mogelijkheden resteren, daar was ik nog lang niet aan toe. Nog steeds bleef ik geloven in en zoeken naar andere mogelijkheden. Deze vond ik bij Maarten van Berlo. Het was een verademing om een behandelaar te hebben die erkende en herkende en me op weg hielp met mijn cognitieve beperking. Hij heeft de kennis en aanvulling op je vragen en knelpunten en helpt je met veel vragen en waardevolle tips ook in re-integratie. Van begin af (maart 2020) aan ben ik toegewijd dagelijks thuis gaan trainen en 2-wekelijks bij hem terug geweest. Al snel merkte ik vooruitgang en maakte stappen in cognitieve inhoud en snelheid, waarmee ook meer energie terugkwam. Inmiddels ben ik 5 maanden bezig met de cognitieve training en heb grote stappen gemaakt dankzij de handvaten en effectieve aanpak door Maarten van Berlo en team, ben ik dankbaar voor dit topteam.

Kitty Hendrix

Back To Top